Background Image

IGIENA, PROFILAXIE SI PARODONTOLOGIE

Profilaxia reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor. Respectarea măsurilor profilactice salvează timp și efort şi elimină eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice.

În timpul ședinței de profilaxie profesională este îndepărtată placa bacteriană ce nu poate fi curățată prin simplul periaj acasă; în timp, aceasta afectează atât smalțul, cât și gingia. La vârsta adolescenței, acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât obiceiurile de igienă și de alimentație nu sunt cele mai bune.

Profilaxia dentară este de 2 feluri:
• personală: periajul dentar regulat, ața dentară și apa de gură, precum şi alimentaţia sănătoasă
• profesională: controlul stomatologic periodic, periajul profesional şi detartrajul – efectuate de două ori pe an.
Un lucru excelent de remarcat este acela ca procedurile de profilaxie realizate in cabinetul stomatologic sunt NEDUREROASE!
Detatrajul cu ultrasunete este o procedură în cadrul căreia se îndepărtează, cu ajutorul ultrasunetelor, tartrul acumulat pe suprafața dinților, a lucrărilor protetice fixe sau a aparatelor ortodontice fixe.


 Air-Flow-ul – este o procedura realizata la finalul unei igienizări dentare, respectiv în urma detartrajului și a periajului profesional. Cu ajutorul air-flow-ului sunt indepartate petele de pe dinti, mai ales cele de cafea si tutun, lasand dintii mai albi si mai stralucitori.
Fluorizarea – este o manopera de prevenire a cariei dentare. Este recomandata mai ales la copii, in perioada de schimbare a dentitiei astfel incat dintii definitivi sa fie mai puternici si mai rezistenti la carie.
Cât de des trebuie să mergi la stomatolog pentru tratamente profilactice?
Pentru a menține o igiena orala corespunzătoare, medicul specialist recomandă ca vizita în cabinetul stomatologic să fie realizată cel puțin o dată la șase luni, în cadrul căreia se va face o consultație și se vor urma toți pașii necesari unei profilaxii oro-dentare de calitate.
De ce să alegi ESTHETICS ORTO IMPLANT STOMATOLOGIA pentru procedurile profilactice?
Procedurile profilactice realizate în clinica ESTHETICS ORTO IMPLANT STOMATOLOGIA prezinta un raport excelent calitate-pret. Este important ca pacientul să ia in considerare importanța calității unui tratament, aceasta fiind atinsă la nivel maxim atunci când, pe lângă utilizarea unor echipamente de ultimă generație, personalul medical este specializat și cât mai bine pregătit, la un nivel profesional superior.

Ce este parodontologia?
Este specialitatea care se ocupa cu tratamentul “parodontozei”, boala care afecteaza gingia si osul in care se fixeaza dintii, ducand la mobilitatea acestora si in final la pierderea lor.
Semnele bolii parodontale pot fi:
• -miros neplacut al gurii
• -gingii retrase
• -sangerari gingivale
• -schimbarea pozitiei dintilor
• -dinti care se misca
In cadrul clinicii ESTHETICS ORTO IMPLANT STOMATOLOGIA realizam:
• -chiuretaj parodontal in camp deschis/inchis
• -gingivectomii cu LASER
• -interventii chirurgicale ample